Ročno varjenje

Izdelke iz jekla in nerjavečega jekla varimo s tehnologijami MIG / MAG, TIG in s točkovnim varjenjem.

S pomočjo varilne mize, namenskih šablon in varilnih priprav pozicioniramo in zvarimo pločevinaste dele ali izdelke iz profilov in cevi v najzahtevnejše oblike. Z brušenjem, poliranjem in vibriranjem po varjenju izdelke obdelamo do končnega videza ali pa jih  pripravimo za vse vrste površinskih zaščit. Na ta način lahko izdelamo zelo kakovostne izdelke, ki bodo kos tudi večjim obremenitvam.

TIG varjenje jekla in nerjavečega jekla

TIG varjenje jekla in nerjavečega jekla za zaščito vara uporablja plin argon in netaljiva volframova elektroda s premerom med 0,5 do 6,4 mm za vzpostavitev obloka. Gorenje obloka med elektrodo in varjencem med TIG varjenjem jekla in nerjavečega jekla dovaja toploto na varilno mesto. Material za var se dodaja od strani. Večjo kvaliteto vara lahko dosežemo s čisto opremo in pravo količino dovedene toplote. V primeru, da varilni aparat ne dovaja dovolj toplote, se izbere drug tip elektrode ali elektroda z večjim premerom. TIG varjenje jekla in nerjavečega jekla lahko poteka ročno, polavtomatsko ali avtomatsko pri čemer se ročno varijo le manjši kosi nepravilnih oblik ali težko dostopna mesta. Polavtomatsko TIG varjenje jekla in nerjavečega jekla varilno žico dovaja s transportno pripravo. Avtomatsko varjenje pa je omejeno le na vodoravne vare.

MIG MAG varjenje jekla in nerjavečega jekla (pulzni postopek)

Pri MIG MAG varjenju jekla in nerjavečega jekla po dvojnem pulznem postopku brizganja ni, vendar je potrebna natančna regulacija dolžine obloka, kjer se kapljice talijo z žice. Zaradi boljše zaščite obloka se priporoča MIG MAG varjenje jekla in nerjavečega jekla z desne proti levi, pri katerem se talina poriva. Velik pomen ima tudi podajni mehanizem. Skoraj vsi sodobni MIG/MAG varilni izvori imZa MIG MAG varjenje je zelo pomemben mehanizem. Danes imajo skoraj vsi 4-kolesni pogon, pri čemer je zelo pomembna oblika utorov koles. Najboljša oblika utorov za mig varjenje in mag varjenje jekla in nerjavečega jekla je polkrožna na vseh 4 kolesih.